Geschiedenis

Swennen nv
In 1963 werd ondernemingen SWENNEN nv opgericht door Frans Swennen. In 1997 is zijn zoon Erik Swennen mee in de zaak gestapt en na zijn overlijden in november 2001 heeft hij de firma overgenomen. Midden 2003 is zijn broer Frank Swennen hem komen vervoegen. Vanaf dat moment hebben ze samen de ondernemingen SWENNEN nv uitgebouwd, de Entreprises SWENNEN opgericht en in februari 2012 Elektriciteitswerken Vandebroek geïntegreerd.
 
Entreprises Swennen sprl
Entreprises SWENNEN werd in 2007 opgericht. Waaronder de grondzuigwagens worden ondergebracht. In plaats van de conventionele graaftechniek te benutten bij het plaatsen van nutsleidingen en aftakkingen voorziet we van de nieuwe zuigtechniek. We graven niet meer maar zuigen de grond eenvoudig weg. Met als voordeel geen beschadigingen aan leidingen en kabels, geen ophoping van uitgegraven gronden en tijdswinst.
 
Elektriciteitswerken Vandebroek nv
Elektriciteitswerken Vandebroek (opgericht in 1958 door Raymond Vandebroek) en Ondernemingen SWENNEN hebben geleid tot een doorgedreven integratie. Maar ook de evoluties in de markt, het samenwerken van verschillende nutsmaatschappijen in de aanleg van hun leidingen en kabels, hebben ons versterkt in de overtuiging dat in de toekomst een integratie van water, gas, elektriciteit en telecom een must is om te overleven.